Wie goed doet...

Gepubliceerd op 26 juni 2024 om 11:26

Een Emmer Vol Verhalen: Het Cadeau van de Eeuw

Lieve lezers,

Je hebt cadeaus, en je hebt cadeaus. Je hebt de obligate sokken voor Vaderdag, de twijfelachtige geurkaarsen voor verjaardagen en de fles wijn die je toch doorgeeft omdat je hem zelf niet lust. Maar soms, héél soms, kom je een cadeau tegen dat alles overtreft. Dit is het verhaal van zo’n cadeau. En nee, dit is geen sprookje. Dit is de werkelijkheid, maar dan door de ogen van Miss Bucket.

Stel je voor: een doodgewone dinsdagavond. De zon gaat onder, de kat doet een dutje, en ik sta in de keuken mijn beroemde pasta bolognese te roeren. Niets bijzonders, zou je denken. Totdat de deurbel gaat en daar staat hij: mijn buurman, de altijd enthousiaste en enigszins chaotische meneer Jansen, met een grote glimlach op zijn gezicht en... een emmer in zijn handen.

"Miss Bucket, ik heb iets bijzonders voor je," zegt hij triomfantelijk terwijl hij de emmer omhoog houdt alsof het de Heilige Graal is. Mijn eerste gedachte? Ik hoop dat het geen mislukte poging tot zelfgemaakte wijn is.

Met enige voorzichtigheid neem ik de emmer aan. Het is een mooie zinken emmer, zoals ik ze zelf ook graag zie. Hij was gevuld met... van alles en nog wat. Een bizarre verzameling die mijn nieuwsgierigheid meteen prikkelde. Zo voelde dit dus!

Allereerst vond ik een rubberen eend. Niet zomaar een eend, maar een eend met een zonnebril en een hawaïshirt. Ik moest hardop lachen. Blijkbaar had meneer Jansen besloten dat mijn badkamer wat extra flair nodig had. Vervolgens haalde ik een felroze flamingo-strohoed tevoorschijn. "Voor je zomerse uitstapjes," knipoogde hij.

Het werd alleen maar beter. Diep in de emmer vond ik een klein zakje met wat eruitzag als kiezelstenen. "Tuinjuwelen," legde meneer Jansen uit. "Je kunt er inspirerende woorden op schrijven!" Ik zag het al voor me: mijn tuin vol met steentjes die 'hoop', 'liefde' en 'geef water' roepen.

Het absolute hoogtepunt van de emmer was echter een miniversie van een klassieke rode telefooncel. "Voor als je ooit heimwee hebt naar Engeland," grapte hij. Hoe hij wist dat ik ooit een weekje in Londen had doorgebracht en nu een onverklaarbare liefde voor rode telefooncellen heb ontwikkeld, is mij een raadsel. Maar het was perfect.

Het slotstuk van deze extravagante verzameling? Een schattig, handgeschreven kaartje dat onderaan de emmer lag. “Lieve Miss Bucket, bedankt voor je buurtschap en je eeuwige vrolijkheid. Jij maakt onze straat een betere plek. Groetjes, Jansen.”

Ik was ontroerd. Ik wis natuurlijk dat een cadeau emmer zoveel vreugde kon brengen. Maar nu was ik zelf de ontvanger! Meneer Jansen had niet alleen een verzameling van willekeurige voorwerpen gegeven, hij had me laten zien dat het leven vol kleine verrassingen zit. Dat het niet gaat om dure cadeaus, maar om de gedachte en het plezier erachter. En dat soms, het meest onverwachte cadeau het grootste glimlach op je gezicht kan toveren.

Dus, mijn lieve lezers, als je ooit in de verleiding komt om iemand een emmer te geven, doe het dan. Gevuld met gekkigheid, liefde, gadgets, of bruikbare spulletjes, soms met een vleugje humor. Want, geloof me, de wereld kan nooit genoeg lachen.

 

Liefs, Miss Bucket